Kolumbiasta Joensuuhun: Perhe tutkimusmatkalla

Kolumbian värit Suomen lumessa: Diaz-Pulgarin perheen lämmin henkäys Joensuun rauhassa, yhdistäen uudet oppimiset ja ikiaikaisen luonnon kauneuden

Teksti ja kuvat: Chat GPT

 

Kolumbiasta Joensuuhun muuttaminen oli perheellemme suuri päätös, jonka takana oli halu parantaa elämänlaatuamme ja tarjota parempia oppimismahdollisuuksia pojallemme, Federicolle

 

Päätimme myös, että eurooppalainen yliopisto tarjoaisi tasapainoisemman vaihtoehdon opiskelulle ja henkilökohtaiselle elämälle, säilyttäen samalla korkean koulutustason, Alexander Pulgarin ja Juliana Perez kertovat.

 

“Alussa kohtasimme haasteita, erityisesti kielimuuri oli merkittävä este.” 

 

Federico sopeutui kuitenkin hyvin uuteen kieleen ja koulujärjestelmään. Paikallinen yhteisö oli avulias ja auttoi häntä integroitumaan nopeasti.

 

“Metsäntutkimus on monipuolista Joensuussa”, Alexander iloitsee.

 

 

Kirjanpainajia ja denguekuumetta

Hän tutkii kirjanpainajan esiintymistä Suomessa ja sen vaikutusta metsänhoitoon, kun taas Juliana keskittyy denguekuumeen jakautumiseen Medellínissä ja sen sosiaalisiin vaikutuksiin sekä ympäristötekijöihin. 

 

“Tavoitteenamme on tehdä tutkimusta, joka parantaa metsänhoidon käytäntöjä ja vähentää haittoja sekä torjua tautien leviämistä.”

 

Federico on sopeutunut paitsi kieleen ja kouluelämään myös Suomen lumiseen talveen. Yhteisö on ollut tärkeä osa hänen integraatiotaan, ja hän on nauttinut ulkoilusta ja lumileikeistä.

 

Alexanderin tutkimus metsätuholaisista korostaa ympäristönsuojelun ja kestävän metsätalouden merkitystä. Nykyiset ympäristömuutokset tekevät metsätuholaisista yhä yleisempiä, ja ymmärtäminen on avain kestävään metsänhoitoon.

 

Joensuun luonto on ollut perheelle merkittävä kokemus. Ympäröivät metsät ja järvet ovat mahdollistaneet luonnosta nauttimisen ja ulkoilun. 

 

Metsäntutkimus on monipuolista Joensuussa

“Tämä on vahvistanut perheemme arvostusta luontoa kohtaan.”

 

Tutkimustyö kansainvälisissä ja monitieteellisissä tiimeissä edistää heidän mukaansa tiedon kehittymistä ja innovaatioita. Pariskunta haluaa jatkaa työskentelyä terveyteen ja metsiin liittyvissä kysymyksissä.

 

“Tulevaisuudessa suunnittelemme jatkavamme opintojamme Joensuussa vielä puolitoista vuotta. Sen jälkeen tarkastelemme mahdollisuuksia ja harkitsemme seuraavia askelia, tarvittaessa. Yhteinen matkamme Joensuussa on ollut antoisa ja odotamme innolla tulevia seikkailuja”, Alexander ja Julianan kiteyttävät.

 

 

Federico kertoo, miten hän oppi suomen kielen englanninkielisessä päiväkodissa ja nyt jo sulautuu koulun arkeen. Vaikka häntä pidetään espanjalaisena, hän ei ole kokenut koti-ikävää ja pitää aktiivisesti yhteyttä sukulaisiin videopuheluiden avulla.

 

 

Kolumbian maut 

Vanhemmat Alexander ja Juliana kaipaavat Kolumbiasta erityisesti ruokaa, kuten pehmeästä maissista valmistettuja arepoita. Musiikki ja tanssi, jotka ovat olleet osa Kolumbian elämää, jäävät kaipaamaan.

Vaikka kaipuu kotimaahan on aina läsnä, perhe nauttii Joensuun rauhasta ja turvallisuudesta. 

 

Vanhemmat voivat liikkua pimeälläkin turvallisesti, mikä oli heille aluksi outoa, mutta nyt arvostettua.

Vaikka perhe ei vielä liikaa ajattele tulevaisuutta, he ovat tyytyväisiä saamaansa vastaanottoon Suomessa. Joka päivä tuo uusia seikkailuja ja opittavaa, eikä arki ole vielä tylsää.

 

Perhe Diaz-Pulgarin on tuonut mukanaan Kolumbian aurinkoisen asenteen ja uteliaisuuden. Keskellä Joensuun talvea he ovat löytäneet oman paikkansa ja rakentaneet uutta kotiaan pohjoisen sydämessä.